Oblečení na křtiny

Narození děťátka je velkou událostí nejen pro samotné rodiče, ale rovněž i pro zbytek rodiny, která se jeho dětství už nemůže dočkat. V dnešní době je to spíše výjimkou, ale ještě pořád se najdou příležitosti k tomu, jak se zúčastnit velkolepé oslavy, jakou jsou křtiny. A na takovou parádu je nepochybně důležité, obléct se slavnostně a stylově.
zlatý kříž

Outfit pro rodiče a kmotry

Jako rodiče vašeho miminka, budete s největší pravděpodobností středem pozornosti. Je tedy důležité, abyste zvolili vhodný oděv, který bude působit noblesně, vkusně a pochopitelně i decentně. Jelikož se křtiny odehrávají v kostele, je důležité myslet na to, abyste nezvolili šaty nebo oblek, který by se vymykal křesťanské etiketě.
Správné je nebýt vyzývaví a zakrýt všechno, co se nesluší ukazovat na posvátném místě, jakým je kostel.Šaty zvolte spíše delší než krátké, vhodné je zakrýt i ramena a neodhalovat příliš dekolt, a to stejné platí i pro nastávající kmotřičku. Barevný odstín je rovněž důležitý, má být situovaný do bílé nebo světlé barvy, která působí nevinně a tématicky.
Otec děťátka a kmotr nic nezkazí tím, pokud zvolí černý oblek, případně tmavě modrý.Kravata (nebo motýlek) by měla být součástí vaší košile, kterou můžete zvolit do světlých barev nebo vsadit na klasiku, jakou je bílá.
oblečení na křest

Pro vaše miminko

Hlavní postavou křtin bude jednoznačně vaše miminko. A věřte tomu, že obyčejná bílá peřinka a nějaký overal, vám na tuto slavnostní událost rozhodně stačit nebudou. I když se nejedná o ten nejpohodlnější a nejkrásnější model, je tradicí obléknout miminko na křtiny do speciálního oblečku, který je na to určený.
Ve většině případů se jedná o takzvané šatičky a jsou vhodné nejen pro holčičky, ale i pro chlapečky.Jsou symbolem toho, že se dítě narodilo čisté, nevinné a vstupuje do života s vírou v Boha. A ve skutečnosti jsou opravdu kouzelné a co je opravdu výjimečné je to, že jich vaše miminko bude mít na sobě pouze jeden den, tak si to nezapomínejte užít a pořídit mu několik roztomilých fotek – nejlépe s celou rodinou.