Jistě si pomyslíte, že mluvit u kávy o zkušenosti je tak nějak maličko mimo mimo mísu. Možná máte pravdu. Ale jde spíše o to, že autor asi neměl možnost srovnat kávu s kavou kavou. Zmatek co? No, hned si v tom uděláme pořádek. Káva jako keř plodí kávová semena, která se pak dále zpracovávají například pražením, a poté se umelou a zalijí horkou, nebo ještě lépe vařící vodou. Tento nápoj se pak popíjí. Kde jsou ony opojné účinky, to věru nevím. Ale zase chápu, že pokud to autor myslel pouze obrazně, pak má pravdu. Člověk většinou kávu pije v klidu a pohodě, a tak se může opájet právě tím klidem a pohodou k tomu. Plus chutná káva, no dobrá, určité opojení zde může nastat.
Kava kava je také keř, ale nemá plody a používá se z něj kořen. Zde je tedy ten největší rozdíl mezi keři jako takovými. Ještě větší rozdíl je pak mezi výsledným nápojem. Onen kořen se totiž musí také dále zpracovat, i když ne pražením. Ten se pouze očistí, vysuší a pak pomele. Tento prášek je pak také nazýván jako kava kava a také se popíjí. Na jeho teplotě nezáleží. Pije se tak jak to má kdo rád. Ovšem opojné účinky zde s obyčejnou kávou nelze naprosto srovnávat. Je to totéž, jako byste chtěli srovnat krabici jablečného vína za třicet korun s lahví značkového za tři tisíce.
Je to absolutně nesrovnatelné. Každé je prostě někde naprosto jinde. K tomu, abyste to mohli dobře a zodpovědně posoudit byste to museli vyzkoušet, protože takovou zkušenost musíte udělat osobně. Jinak to nejde, tohle nikde nevyčtete. Pocity po požití kavy kavy jsou prostě nepopsatelné. Nuže, pokud o takovou zkušenost stojíte, měli byste zjistit kde je kava kava online. Vlastně víte co, nehledejte. Dala jsem vám sem link neboli odkaz v předchozí větě a vy na něj pouze klikněte. To je vše, co musíte udělat proto, abyste mohli kavu kavu vyzkoušet a sami posoudit její účinky.